A+ A A-

Sastanak reisul-uleme sa imamima MIZ Bihać i proglašenje Gradske džamije vakufom IZ

08 12 2023 02 reis bihac imami

U okviru obilježavanja 30 godina obnovljenog rada Muftijstva bihaćkog, reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović danas se prije džuma-namaza sastao sa izmamima Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Bihać.

Domaćini su ovom prilikom predstavili svoj dosadašnji rad, razgovarali o planovima za naredni period i drugim temama koje su značajne za Zajednicu

- Presretni smo što imamo priliku ugostiti našeg vrhovnog poglavara, reisul-ulemu u njegovoj prvoj posjeti administrativno-poslovnoj zgradi Medžlisa Bihać koja se nalazi pored Gradske džamije. Nastojimo reisul-ulemi pružiti krajišku dobrodošlicu i nadam se da ćemo u najljepšem svjetlu predstaviti naš Medžlis - rekao je predsjednik MIZ Bihać Samir Bećirspahić.

Ovom prilikom je reisul-ulema gradsku džamiju u Bihaću službeno proglasio vakufom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

- Znam da ste svi uložiti mnogo, od svog truda, preko vremena i imetka. Znam da ste svoju ljubav prenijeli na mjesta koja su najdraža Allahu, dž.š., to su džamije. Vi ste uz Njegovu pomoć izgradili sebi kuću u džennetu - poručio je reisul-ulema.

Neposredno prije džuma-namaza je ovim povodom upriličen prigodan program sadržan od učenja kur'anskih ajeta i interpretacije kasida.

- Povodom službenog proglašenja Gradske džamije vakufom Islamske zajednice, danas smo upriličili program koji su proučili imami MIZ Bihać i prisjetili se svih pojedinaca i organizacija koje su dale svoj doprinos kako bi ova džamija i objekat Medžlisa zasijali u punom svjetlu, a od danas bili i zvanično stavljeni na upotrebu našim članovima - kazao je glavni imam MIZ Bihać Mensur-ef. Ćehić.

U nastavku posjete Muftijstvu bihaćkom, reisul-ulema će večeras prisustvovati svečanoj sjednici Nastavničkog vijeća Medrese "Reis Džemaludin-ef. Čaušević" i otvorenju Škole Kur'ana u Cazinu. 

(Preporod.info)