Promo banner

A+ A A-

Aktivnosti goraždanskog muftije

U srijedu, 03. septembra 2014.godine, muftija goraždanski Remzija ef. Pitić prisustvovao je sjednici Medžlisa Islamske zajednice Rogatica, a u četvrtak, 04. septembra 2014.godine, sjednici Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Goražde. Ove su dvije posjete prve zvanične posjete muftije Remzije ef. Pitića ovim medžlisima.

U Medžlisu Islamske zajednice Rogatica Muftija je upoznat o dosadašnjim aktivnostima na obnovi infrastrukture Islamske zajednice na ovom prostoru, o aktuelnim projektima ovog medžlisa, pitanjima i problemima sa kojima se ovaj medžlis i povratnici susreću u svakodnevnom životu i radu, te planovima koje ovaj mežlis ima za predstojeći period.

Na sjednici Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Goražde razgovarano je o tekućim aktivnostima ovog medžlisa, sa posebnim naglaskom na aktivnosti u vezi sa aktiviranjem rada Islamskog kulturno-obrazovnog centra ''Sultan Mehmed Fatih II'' u Goraždu.

U četvrtak, 04. septembra 2014.godine, Muftija Remzija ef. Pitić, rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Amir ef. Karić i prof. dr. Hilmo Neimarlija su u prostorijama Islamskog kulturno-obrazovnog centra u Goraždu održali sastanak sa svim imamima i muallimima sa prostora Muftijstva goraždanskog, a povodom predstojećih izbora u Islamskoj zajednici i početka nove mektebske godine. U uvodnim napomenama i razgovoru koji je slijedio istaknuto je da je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini u godinama i dešavanjima koje su iza nje pokazala ozbiljnost i odgovornost prema svome pozivu i svojoj misiji, narodu i državi Bosni i Herecegovini, te da ovaj kurs ozbiljnosti i odgovornosti planira i nastoji nastaviti i unaprijediti u svim budućim zadacima i projektima koji stoje pred njom.

Dženan Imamović

  • 0101