A+ A A-

Banja Luka: Održana sjednica Savjeta muftijstva i promocija izdanja Centra za dijalog-Vesatijja

U ponedjeljak, 1. septembar 2014, u džematu Biljani, MIZ Ključ, održana je 22. Redovna sjednica Savjeta muftijstva banjalučkog pod predsjedavanjem muftije banjalučkog dr. Osman-ef. Kozlića. Sjednici su prisustvovali svi glavni imami Muftijstva banjalučkog i predsjednik MIZ Banja Luka h. Kasim Mujičić.  Na dnevnom redu su se našle tačke: početak nove mektebske nastave, početak vjeronauke u školama, Izvještaj o ramazanskim aktivnostima Muftijstva banjalučkog 2014., kao i nekoliko tekućih pitanja.

02-09-2014-04-sjed-sav-mu-ba-1

Poslije završene sjednice, upriličena je promocija izdanja Centra za dijalog- Vesatijju. Promotori su bili mr. Senad Ćeman, direktor Centra, dr. Osman-ef. Kozlić, muftija banjalučki i prof. dr. Enes-ef. Ljevaković, muftija sarajevski. Moderator promocije je bio prof. Fikret-ef. Čelenka, glavni imam MIZ Prnjavor. Za sve dekretirane imame Muftijstva banjalučkog je obezbjeđen komplet izdanja Centra za dijalog- Vesatijju.

02-09-2014-04-sjed-sav-mu-ba-2

 

U svojstvu promotora, muftija banjalučki je, između ostalog, iskoristio priliku i zahvalio se Centru za Dijalog- Vesatijju, na čelu sa direktorom, koji je prepoznao potrebu da imami Muftijstva banjalučkog u svojim bibliotekama imaju izdanja Vesatijje, kao i muftiji sarajevskom, koji je Muftijstvo banjalučko počastio svojim prisustvom na ovoj promociji, te domaćinima prof. Dursum-ef. Derviševiću, imamu u džematu Biljani i prof. Ermin-ef. Vučkiću, glavnom imamu MIZ  Ključ na iskazanom gostoprimstvu.

Muhedin Spahić