A+ A A-

Otvoreno odjeljenje "Gazi Isa-beg" medrese u Preševu

 

U skladu sa odlukom Mešihata o pokretanju rada Medrese u Preševu, u subotu, 16.08.2014. održan je prijemni ispit za upis učenica u prvi razred isturenog odjeljenja Medrese „Gazi Isa-beg“ u Preševu.

20-08-2014-01-med-pres-1

Prijemnom ispitu je prisustvovao direktor Medrese Rešad ef. Plojović, sa delegacijom, kao i predsjednik inicijativnog odbora za pokretanje rada isturenog odjeljenja Medrese u Preševu muftija preševski Fikret ef. Limani. Prijavljeni kandidati su u skladu sa procedurom polagali prijemni ispit pred komisijom, koja je obavila razgovor sa svim kadidatima pojedinačno.

Nakon zvaničnog dijela prijemnog ispita upriličen je obilazak prostorija Medrese, inače novoizgrađene zgrade, čiju izgradnju je pomogla Turska organizacija Tika.

Očekuje se da će odjeljenje Medrese u Preševu imati oko 20 učenica, za koje je pripremljen adekvatan učionički prostor. Takodje se radi na odabiru kvalitetnog nastavnog kadra koji će raditi sa učenicama u pomenutom odjeljenju Medrese.

Data je mogućnost svim zainteresovanim kandidatima, koji se nisu pojavili na prijemnom ispitu, ili se nisu prijavili, da se naknadno jave u prostorije Medrese ili Medzlisima IZ-e Preševo i Bujanovac, kako bi se preduzeli potrebni koraci za njihov prijem i omogućilo pohađanje nastave, čiji je početak planiran za mjesec septembar.

(www.islamskazajednica.org)