A+ A A-

Održana sjednica Mešihata IZ u Srbiji

 

Na redovnoj sjednici održanoj 18.08.2014. god. u Novom Pazaru, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji usvojio je veoma obiman izvještaj o ramazanskim aktivnostima koje su ocijenjene najuspješnijim do sada.

19-08-2014-03-SJED-MES-IZUS-01

Mešihat se zahvaljuje vjernicima na ukazanom povjerenju kroz akciju zekata i sadekatu-l-fitra koja je, uprkos teškoj ekonomskoj krizi i brojnim opstrukcijama od strane političko-medijskih struktura i pojedinih nevladinih kvazi vjerskih organizacija (nelegalnih sakupljača zekata i sadekatu-l-fitra), sprovedena najuspješnije do sada. Iznos prikupljenog zekata i sadekatu-l-fitra premašio je prošlogodišnji za 18,34%.

Mešihat pohvaljuje imame, muderise i druge aktiviste ramazanskih aktivnosti za uloženi trud i odlične rezultate.

Na sjednici Mešihata posebno je istaknut zapažen rezultata Media centra Islamske zajednice koji je sa Sandžak televizijom i drugim medijima proizveo više od 300 sati ramazanskog i bajramskog programa.

Na istoj sjednici Mešihat je donio odluku o razrješenju dužnosti pomoćnika direktora Škole Kur'ana Časnog Nedžada Hasanovića i Ihsana Eminovića. Na mjesto pomoćnika direktora ove škole imenovan je hfz. Amar ef. Muderizović.

Mešihat je formirao tročlanu komisiju u sastavu: Rešad ef. Plojović, hfz. Abdurrahman ef. Kujević i dr. Enver ef. Gicić sa obavezom stalnog praćenja preciznosti takvima.

(www.islamskazajednica.org)