A+ A A-

Razgovor o saradnji Vakufske direkcije i TIKA-e

 

Direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović je u srijedu, 06.08.2014. godine, posjetio Tursku agenciju za saradnju i koordinaciju-TIKA. Tom prilikom direktor se sastao sa novoimenovanim direktorom za BiH g. Fatih Karaca, a sastanku su prisustvovali i Merzudin Smajić, prevodilac-asistent i Asmir Neimarlija, koordinator Vakufske direkcije.

vak-dir-tika

Obzirom da se radilo o prvom susretu nakon imenovanja novog direktora TIKA-e g. Fatiha Karaca, direktor Vakufske direkcije je čestitao g. Fatihu na imenovanju na ovu funkciju, te mu se zahvalio na prijemu i svesrdnoj pomoći koju Država Turska i njene ustanove i organizacije pružaju Bosni i Hercegovini, a posebno Islamskoj zajednici i Vakufskoj direkciji, te izrazio nadu da će se ubuduće ova saradnja poboljšati i unaprijediti.

Također, razgovarano je o projektima koje Vakufska direkcija u Bosni i Hercegovini trenutno realizira, kao i o projektima koje planira realizirati u narednom periodu, očekujući podršku pri realizaciji istih od strane TIKE i institucija iz Turske, koja ni do sada nije izostajala. Ovom prilikom su dogovoreni detalji oko pripreme za realizaciju projekta sadnje oraha na vakufskom zemljištu, kojeg će finansirati TIKA, a čija realizacija će početi u jesen ove godine.

Direktor TIKA-e je istakao da je veoma počašćen što ima priliku da sa ove pozicije bude na usluzi narodu BiH i pomaže projekte koji se planiraju realizirati u narednom periodu.

Direktor Vakufske direkcije se srdačno zahvalio na prijemu i uručio g. Fatihu promotivni materijal Vakufske direkcije i pozvao ga da posjeti Vakufsku direkciju u narednom periodu.