A+ A A-

Muftija travnički na otvaranju dvije džamije u Sanskom Mostu

 

muft-tr-sanski-mostU subotu, 02. avgusta otvorena je nanovo izgrađena džamija u džematu Kijevo, MIZ Sanski Most, a u nedjelju, 03. avgusta džamija u džematu Stari Majdan-Zalihovac, također MIZ Sanski Most. 

Pošto Reisu-l-ulema IZ BiH zbog drugih obaveza nije mogao prisustvovati otvaranju tih džamija, Muftija travnički, dr. Ahmed Adilović prisustvovao je navedenim svečanostima kao izaslanik Reisu-l-uleme. Otvaranju obiju džamija prisustvovali su glavni imam Medžlisa IZ Sanski Most Husein-ef. Kovačević i Muftija bihaćki Hasan-ef. Makić, te veliki broj vjernika. 

Muftija travnički u svojim obraćanjima potencirao je izgradnju svih porušenih džamija i vjerskih objekata, kao i onih za kojima postoji potreba a još nisu izgrađene. Pored izgradnje džamija, naglasio je potrebu izgradnje džemata, tj. zajedničkog rada i jedinstva, te dobrih međuljudskih odnosa i saradnju u realizaciji zajedničkih projekata.

Nakon prigodnog obraćanja, Muftija je džamije proglasio vlasništvom Islamske zajednice i predao ključeve najistaknutijim donatorima da otvore džamije.