A+ A A-

Novi Travnik: Takmičenje u učenju sure El-Kehf za osnovce

Medžlis IZ Novi Travnik u saradnji sa Uredom muftije travničkog je u petak 25.07.2014. u Čaršijskoj džamiji Novog Travnika nakon ikindije namaza organizirao takmičenje u učenju sure El-Kehf za učenike osnovnih škola. Učešće su uzela 43 takmičara sa područja muftiluka travničkog koji su ovu kur'ansku suru učili napamet sa svojim muallimima u mektebu i vjeroučiteljima u školi.

Svi učesnici takmičenja su, bez obzira na nivo znanja koji su pokazali na takmičenju, dobili vrijedne novčane nagrade koje im je uručio muftija travnički dr. Ahmed ef. Adilović. Muftija se obratio prisutnima naglasivši važnost druženja sa Allahovom knjigom i njenog učenja napamet kao i primjene kur'anskih normi u praksi.

Sponzor takmičenja, koje je prvo ovakve vrste na našem muftiluku, bio je dr. Adil al Obaid iz Kuvajta.

Prvo mjesto u kategoriji  dječaka osvojio je Tarik Pilić iz džemata Počulica, medžlis Vitez, sa muhaffizom hfz. Salih ef. Haseljićem, dok je prvo mjesto u kategoriji djevojčica osvojila Lamija Agić iz gradskog džemata u Jajcu, sa svojim muhaffizom Nedim ef. Glamočićem. Najuspješnija među muhaffizima bila je hfz. Amela Šehić iz Bugojna sa osvojenim 2. i 3. u kategoriji djevojčica.

Nakon takmičenja upriličen je iftar za sve takmičare i goste. Glavni imam Medžisa IZ Novi Travnik Fahrudin ef. Haseljić je kazao kako će ova takmičenja u Čaršijskoj džamiji Novog Travnika, u cilju afirmacije učenja Kur'ana napamet, akobogda biti organizirana dva puta godišnje.

Molimo Allah dž.š. da nagradi sve one koji su uzeli učešća u organizaciji ovog hairli projekta, kao i naše takmičare i njihove muhaffize te da ih učvrsti na putu učenja Allahove knjige, Kur'ana plemenitog!

  • 0101