A+ A A-

Muftija Abdibegović posjetio Muftijstvo banjalučko

U svojstvu izaslanika Reisu-l-uleme, muftija mr. Nusret-ef. Abdibegović je tokom ovogodišnjeg ramazana posjetio Muftijstvo banjalučko.

Muftiju Abdibegovića je 22. jula, 2014. godine primio muftija banjalučki dr. Osman-ef. Kozlić, gdje je dogovoren program posjete medžlisima i džematima Muftijstva banjalučkog. Muftija dr. Kozlić je istakao da su džemati, medžlisi i Muftijstvo počastvovani zijaretom muftije Abdibegovića, jer je, pored svih zasluga, određeni vremenski period muftija Abdibegović bio i muftija banjalučki, za što je uvijek dobrodošao na ovaj Muftijuk. Istog dana, muftija Abdibegović je posjetio MIZ Banja Luka, susreo se sa glavnim imamom i predsjednikom, te poslije podne namaza održao vazu nasihat u Ferhat-pašinom mesdžidu.

U petak, 24. jula, 2014. Muftija Abdibegović je posjetio džemat Vrbanja, MIZ Banja Luka, klanjao teraviju i održao vazu nasihat.

U petak, 25. jula, muftija banjalučki dr. Kozlić je u okviru ramazanskih aktivnosti boravio u posjeti MIZ Kotor Varoš. Zajedno sa muftijom Abdibegovićem, posjetili su džemate Kotor i Šiprage. Tom prilikom su prisustvovali šehidskim mevludima u oba džemata, te se obratili prisutnim džematlijama. Na povratu u Kotor Varoš, muftije su posjetile imama u itikafu Nijaz-ef. Duzana u džematu Hanifići- Čirkino Brdo. Ovu značajnu posjetu, muftije su zvršile prisustvom iftaru za omladinu u Gradskom džematu u Kotor Varošu. Ovom prilikom muftije su iskazale zahvalnost i čestitke domaćinima na čelu sa glavnim imamom Samir-ef. Delićem.

U subotu, 26. jula, muftija Abdibegović je boravio u posjeti MIZ Ključ.

  • 20140722_12370120140722_123701