A+ A A-

Mostar: U ramazanu naučili kur`ansko pismo

Dodjelom diploma Centar za učenje Kur'ana u Mostaru krunisao je jednomjesečni kurs učenja kur'anskog pisma. Diplome o uspješno završenom kursu dodijeljene su za 114 polaznika različitih starosnih dobi iz devet mostarskih džemata. Diplome su im u Studentskom hotelu uručili mostarski muftija Salem ef. Dedović, kura hafiz Armin Abaza i direktor Karađoz-begove medrese u Mostaru hafiz Aide f. Tulek.

25-03-kur-pis-most-07-2014-1

„Ramazan je dokaza da možemo puno toga dobrog uraditi. Ovi rezultati i naša sreća izgledaju poput onih iz bajki. Ovo je za muslimane Mostara velika stvar i zalog naše sretnije budućnosti“, izražavajući zadovoljstvo postignutim uspjesima naglasio je mostarski muftija Salem ef. Dedović.

Posebno je izrazio zadovoljstvo pred činjenicom da su projekat kur'anskog opismenjavanja podržali svršenici Karađoz-begove medrese i nekoliko studenta Fakulteta islamskih nauka koji su na taj način pokazali da žele dijeliti zekat na znanje. „Vi ste postavili lijepe i zdrava temelje i ja vas molim da ustrajete na tome, da nastavite svoje usavršavanje i u narednim programima Centra za učenje Kur'ana“, poručio je muftija.

Kurs „Brzog učenja kur'anskog pisma“ na početku mjeseca ramazan upisalo 130 osoba, njih 114 osposobljeno je da samostalno uče Kur'an. Kurs je pokrenulo omladinsko udruženje Karađoz-beg. U radu kursa učestvovali su i mostarski imami. „Boljeg načina da završimo naš post i naše ibadete u ramazanu nije bilo od ovog našeg skupa. Centar za učenje Kru'ana ne bilježi ovakve rezultate tokom cijele godina, a evo to smo učinili u mubarek ramazanu“, ocijenio je rukovodilac Centra kura hafiz Armin Abaza.

(www.muftijstvo-mostarsko.ba