A+ A A-

Muftija banjalučki na zajedničkom iftaru u Bosanskoj Gradišci

Medžlis Islamske zajednice Bosanska Gradiška je u petak 04. jula 2014. godine upriličio zajednički iftar za sve predsjednike, blagajnike i imame džemata. Ovaj  iftar, koji upriliči Medžlis postao je tradicija na ovom području gdje se iskoristi ramazanska prilika za druženje svih aktivista u džematima Bosanske Gradiške.

Na iftaru je bio prisutan i muftija banjalučki dr. Osman ef. Kozlić zajedno sa sekretarom Muhedin ef. Spahićem. Ovom prilikom Muftija banjalučki i zvanično je posjetio Medžlis IZ Bosanska Gradiška te se upoznao sa svim predsjednicima, i imamima u Bosanskoj Gradišci. Muftija se na kraju iftara obratio prisutnima izražavajući zadovoljstvo što prisustvuje sa džematlijama Bos. Gradiške i raduje ga činjenica što će, ako Bog da, imati priliku sarađivati sa svima prisutnima.

Pored ostalih, iftaru su prisustvovali i djelatnici granične policije, koji su raspoređeni na dužnosti u Bos. Gradišci. Zejnil ef. Latifović, glavni imam Medžlisa, kao i Ismet Raković, predsjednik Medžlisa zahvalili su svima koji su se odazvali na iftar i sa željama da džematlije ugodno provode ove ramazanske dane.

Isto tako, Muftija banjalučki dr. Osman ef. Kozlić, klanjao je taravih-namaz u džamiji Tekija te održao ugodno predavanje. Sekretar muftijstva Muhedin ef. Spahić bio je na teravih-namazu u džematu Obradovac te se obratio džematlijama.

Na licima svih prisutnih osjetilo se veliko zadovoljstvo što su imali priliku poslušati predavanja o ramazanu, kao i upoznati se sa Muftijom banjalučkim.

S.R.

  • 0101