A+ A A-

Aktivnosti muftije zeničkog

U petak, 27. juna 2014. godine, u novoizgrađenoj džamiji u gradskom zeničkom naselju Nova Zenica klanjana je prva džuma-namaz.

Džuma-namaz predvodio je muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, a hutbu je održao glavni imam mr. Jakub ef. Salkica.

Obraćajući se prisutnim vjernicima glavni imam, između ostaloga, govorio je o značaju izgradnje džamija i vrijednostima mubarek mjeseca ramazana.

Džamija u Novoj Zenici izgrađena je na vakufskoj parceli u blizini stadiona Bilino Polje, a vrijednost ovoga projekta procijenjena je na cca 500.000 KM.

Vakif džamije je Fikret Avdić sa svojom suprugom Dervišom i djecom Ajdinom, Kanitom i Tarikom.

  • 0000

Muftija zenički primio delegaciju OO SDA Zenica

Istog dana muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom uredu u Zenici primio je i delegaciju Općinskog odbora SDA Zenica koju su činili: predsjednik OO SDA Zenica dr. Ibrahim Šišić, načelnik Općine Zenica gosp. Husejin Smajlović, direktor preduzeća ''Alba'' Zenica gosp. Miralem Galijašević, vlasnik i direktor preduzeća ''Almy'' Zenica gosp. Ismet Begić, direktorica JU "Predškolski odgoj i obrazovanje" Zenica g-đa Edina Hodžić i predsjednica Asocijacije ''Fatma'' Zenica g-đa Edina Kos-Burić.

Navedena delegacija u posjetu muftiji zeničkom došla je povodom reizbora na funkciju muftije zeničkog u mandatnom periodu 2014-2019. godina, izrazivši čestitke i želje za uspješnim vođenjem Muftijstva zeničkog u narednom periodu, kao i povodom nastupanja mubarek mjeseca ramazana 1435. h.g .

Muftija zenički zahvalio se na posjeti i upućenim čestitkama, ističući zadovoljstvo zbog spremnosti načelnika i ostalih članova delegacije da pristupe rješavanju najozbiljnijih i najtežih problema našeg društva, ali, također, muftija je ukazao na činjenicu da je vlast zadužena da čuva državu, narod, te da iznalazi rješenja za zaposlenje, prije svega mladih ljudi.

  • 0101