A+ A A-

Muftija zenički posjetio Medžlis IZ Maglaj

U srijedu, 05. februara 2014. godine, muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović zvanično je posjetio Medžlis Islamske zajednice Maglaj.

mu-ze-pos-mag-01-2014-1

Tom prilikom, u pratnji glavnog imama Izudin ef. Kruške muftija je posjetio džemat Rječica u kojem se izvode radovi na izgradnji munare i Šehidskog spomen obilježja, džemat Krušik, u kojem su u toku radovi na izgradnji munare i proširenju mesdžida, te džemat Kuršumlija džamije na kojoj su nedavno završeni radovi na temeljitoj restauraciji.

Nakon posjeta navedenim džematima, muftija zenički u prostorijama Medžlisa IZ Maglaj susreo se sa načelnikom Općine Maglaj gosp. Mehmedom Mustabašićem. U prisustvu glavnog imama i članova Izvršnog odbora MIZ Maglaj, muftija zenički zahvalio se načelniku na podršci i pomoći u realiziranju projekata Medžlisa, te iskazao očekivanje da će u skorije vrijeme biti riješeno pitanje vakufske imovine na području Maglaja.

Također, u okviru posjete Medžlisu Islamske zajednice Maglaj, muftija zenički prisustvovao je podjeli stipendija koje je za jetime sa područja Maglaja obezbijedio Medžlis IZ Maglaj u saradnji sa humanitarnom organizacijom IGMG - İslam Toplumu / Islamische Gemeinschaft Milli Görüs e.V. Hilfs-und Sozialverein / Sosyal Yardım Derneği HASENE, Kerpen / NJEMAČKA.

Stipendije su dodijeljene sljedećim učenicima: Anis (Sadin) Sirovica, Ajla (Nermin) Bradarić, Eldar (Refik) Havić, Adi (Refik) Havić, Adi (Adnan) Hasančić, Edmin (Jasmin) Bradarić, Harun (Mevludin) Muminović, Evelina (Sabir) Mujaković, Irdina (Hamdija) Rušidov, Adelisa (Meho) Mekić, Adin (Emir) Zilkić, Davud (Nevzudin) Bajrektarević, Muaz (Nevzudin) Bajrektarević, Kasim (Sabahudin) Kurjaković.

Na kraju, muftija zenički izrazio je zahvalnost Medžlisu Islamske zajednice, posebno čestitavši glavnom imamu Izudin ef. Kruški, na projektu zbrinjavanja socijalno-ugroženih porodica i iznalaženja sredstava za stipendiranje djece-jetima. Muftija je zamolio staratelje i roditelje da odgajaju svoju djecu da budu dobri muslimani i dobri učenici i da vole svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Također, muftija se zahvalio načelniku Općine Maglaj i članovima Izvršnog odbora Medžlisa IZ Maglaj gosp. Jasminu Devedžiću i g-đi Ameli Hidić, predsjednici Komisije za dodjelu stipendija, koji su bili prisutni navedenoj podjeli stipendija.

  • 0101