A+ A A-

Dan rođenja Allahovog Poslanika svečano obilježen u Tuzli

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, u nedjelju je održana centralna manifestacija povodom obilježavanja 12. rebiul-evvela, dana rođenja Allahovog Poslanika Muhammeda a.s. U prelijepom ambijentu džamije Princa Abdullaha prisustvovao je veliki broj vjernika, koje su predvodili imami tuzlanskih džemata.

cen-mev-svec-tuz-01-2014-1

Naročite zasluge za prelijepo učenje mevluda i ilahija pripadaju imamima, članovima hora Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, koji su vjernicima ponudili nesvakidašnji doživljaj.

Prisutnima se obratio i glavni imam Medžlisa IZ Tuzla hfz. Ahmed ef. Huskanović. Nakon što se zahvalio vjernicima za dolazak na centralnu mevludsku svečanost, podsjetio je na vrijednost i značaj očuvanja naše tradicije, koja je oduvijek njegovala poseban odnos spram Allahovog Poslanika a.s.

Gost-predavač na mevludskoj svečanosti bio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kakanj, mr. Selejman ef. Čeliković. U svom inspirativnom obraćanju, ukazao je na poseban duhovni status Muhammeda a.s., te podsjetio na određene temeljne naloge koje je vjernicima ostavio u obavezu da ih realiziraju u praksi.

Nedjeljna manifestacija odslikava posvećenost i ljubav tuzlanskih vjernika spram Muhammeda a.s., te pokazuje kako Tuzla, čuvajući tradiciju postaje istinsko duhovno središte sjevero-istočne Bosne.

U narednim danima rebiul-evvela slijede mnoge aktivnosti koje će se realizirati u sklopu obilježavanja i sjećanja na dan rođenja Allahovog Poslanika.

  • 0101