A+ A A-

Tešanj: Uručene stipendije maturantima medresa

U Čarši džamiji u Tešnju u ponedjeljak 13.01.2013. godine (12. rebiu-l-evvela 1435.h.g.) iz Fonda "Hasan ef. Škapur" prije mevluda u 10,30 sati.

stip-mat-med-tes-01-2014-1

 

Stipendije je 21 maturantu i maturantici medresa uručio predsjednik IO Medžlisa IZ-e Tešanj Zehrudin Kruško u svojstvu predsjednika UO Fonda, a prije uručenja u svom obraćanju glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić je maturante upoznao sa podacima o osnivanju i radu Fonda, dok je Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom obraćanju čestitao maturantima na dosadašnjem uspješnom školovanju i preporučio im da nastave školovanje i da ne zaborave na Uzvišenog Allaha dž.š., roditelje, IZ-u i ovaj Medžlis.

Stipendije, koje se iz ovog Fonda isplaćuju maturantima medresa sa područja ovog Medžlisa od 2007. godine, u ovoj godini u iznosu od 170,00 KM (jednomjesečna nadokanada za internat) dobili su maturanti iz: “Behram-begove “ medresa u Tuzli; 1. Kanita Krdžalić, iz džemata Bukva, 2. Almir Hasan, iz džemata Bukva, 3. Alija Omerbašić, iz džemata Karadaglije-Koprivci-Oruče, 4. Esma Pobrić, iz džemata Dolac-Kotlanice, 5. Rašida Lekić, iz džemata Miljanovci, 6. Sedina Omerbašić, iz džemata Miljanovci, 7. Dženana Garić, iz džemata Piljužići, 8. Muris Bošnjak, iz džemata Kalošević i 9. Nihad Mehmedović, iz džemata Lepenica.

Iz „Gazi Husrev-begove” medrese u Sarajevu: 1. Zulejha Omerbašić, iz džemata Karadaglije-Koprivci-Oruče, 2. Haris Žižo, iz džemata Mrkotić-Putešić, 3. Amer Ganjgo, iz džemata Mrkotić-Putešić, 4. Hajrudin Ireiz, iz džemata Dobropolje-Mekiš, 5. Alma Beganović, iz džemata Medakovo, 6. Ensar Perčo, iz džemata Hamzibegove džamije Tešanj i 7. Belmin Bašić, iz džemata Šije.

Iz medrese“Džemaludin ef. Čaušević” u Cazinu: 1. Dženeta Bekrić, iz džemata Lepenica, 2. Amina Mujkanović, iz džemata Miljanovci Novi, 3. Emina Pazara, iz džemata Miljanovci Novi i 4. Nurdin Bašić, iz džemata Miljanovci Novi.

Iz "Elči Ibrahim-pašine" medrese u Travniku - 1. Halid Salkanović iz džemata Medakovo.  

U ime maturanata zahvalili su se i izjavu za medije dali Ensar Perčo i Kanita Krdžalić.

Ukupno, po ovom osnovu do sada je iz navedenog Fonda isplaćeno 111 stipendija u ukupnom iznosu od 18.180,00 KM.

(www.miztesanj.ba