A+ A A-

Volimo te, Miljeniče

Karađoz-begova medresa i Kulturno-edukativni centar za ženu "Sehara" i ove godine organizovali su program "Volimo te, Miljeniče", kojim su na poseban način željeli obilježiti 12. rebiu-l-evvel 1435. hidžretske godine.

akt-mev-most-01-2014-1

Mladost Karađoz-begove medrese i članice "Sehare" su hairli akcijom na ulicama Mostara i ove godine darivali sugrađane iskazima-hadisima Muhammeda, a.s., te poslasticama, želeći u domove sugrađana unijeti dio bogatstva i misije sa kojom je došao Poslanik čovječanstva.

U sklopu programa priređen je i zijaret mostarskim hadžinicama, gdje je upriličen razgovor o Poslaniku, a.s., i njegovom mjestu u našim životima. Susreti su izmamili osmijehe na lica naših domaćina, ali i suze radosnice... Uz muhabet, potekle su i riječi Kur'ana, te dove, kojima smo se prisjetili Muhammeda, a.s. i naših merhuma.

Dio programa je bila i projekcija filma "Uvejs-el-Karani", filma o čovjeku koji tokom svog ovodunjalučkog života nije uspio susresti se s Poslanikom, a.s., ali ga je neizmjerno volio i čeznuo za njim, za susretom s Poslanikom srca njegovog. Vrijeme provedeno u ovoj aktivnosti bilo je ugodno i hairli, nadasve korisno, jer se moglo naučiti i mnogo toga. Veliki broj posjetilaca prisustvovao je ovoj aktivnosti, što je oduševilo i same organizatore. Nakon filma posjetioci su u Knjigu o Poslaniku mogli upisati svoje misli i poruke o Poslaniku, a.s.

Svima onima koji su realizovali i pomogli ovaj hairli program upućujemo dove da ih Uzvišeni nagradi sa društvom Poslanika, a.s., u džennetskim ljepotama, ako Bog da!

Kulturno - edukativni centar za ženu "Sehara"

  • 11

(www.miz-mostar.com