A+ A A-

Humanitarna akcija u bugojanskom džematu „Karadže“

Nakon tragične smrti u novembru prošle godine, 33-godišnjeg Bugojanca Enesa Šabića iza kojeg je ostala supruga i dvoje maloljetne djece, džemat  u Karadžama na čelu sa imamom Adnanom ef. Jusufspahićem, pokrenuo je humanitarnu akciju  pomoći njegovoj porodici. Odlučili su  im obezbjediti krov nad glavom , a u akciju se uključio  i MIZ Bugojno i  Muftijstvo travničko.

akt-miz-bug-01-2014-1

Mladi bugojanac Enes Šabić tragično je stradao 24.novembra 2013.godine, na radnom mjestu. Iza njega je ostala nezaposlena supruga i dvoje djece, od 8 i 11 godina.Zbog loših materijalnih uslova živjeli su kod njenih rodtelja u kući sa 10-članom porodicom. Enes je za života uspio napraviti temelj za kuću ali tragična smrt je prekinula snove o vlastitom domu.

Na inicijativu džemata Karadže, prije svega zahvaljujuć Adnanu ef. Jusufspahića, pokrenuta je humanitarna akcija  prikupljanja novčanih sredstava za izgradnju kuće porodici Šabić. Pomoć je jučer pistigla i od MIZ Bugojno, Muftiluka Travničkog i pojedinih bugojanskih privatnih poduzetnika. U posjeti porodici Bašić, jučer u  poslijepodnevnim satima bili su izmedju ostalih, muftija travnički mr Nusret ef Abdibegović,  predsjednik bugojanskog medžlisa Haris Mujić te glavni imam Vehid ef Arnaut.

Ovim putem zahvalili su svima koji su pomogli  te pozvali sve ljude dobre volje da se uključe u ovu humanu akciju.

  • 0101