A+ A A-

Pripreme za svečano otvaranje Gazi Husrev-begove biblioteke

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović se su subotu, 28. decembra, sastao sa g. Alijem Al-Akbarijem, savjetnikom ministra za vakufe Katara, te Maherom Dželilom, novinarom iz Katara.

reis-del-kat-12-2013-1

Povod ovog sastanka bio je finaliziranje protokola za svečano otvaranje Gazi Husrev-begove biblioteke koje će biti upriličeno 15. januara 2014. godine. Nakon sastanka sa reisu-l-ulemom gosti iz Katara su se sastali i sa Organizacionim odborom za otvorenje GH biblioteke te izrazili spremnost za tehničku podršku ceremoniji otvaranja. Delegacija iz Katara, na čelu sa Ministrom za vakufe, doći će u Sarajevo nekoliko dana prije svečanosti 15. januara, kako bi učestvovali u posljednjim pripremama i organizaciji ceremonije otvorenja.

U nedjelju i ponedjeljak, 29. i 30. decembra, GH bibiliteku te službe i urede Rijaseta IZ je posjetio i Abdurrahman A. Al-Marri, IT menadžer u Ministarstvu vakufa Katara. On se tom prilikom sastao sa predstavnicima IT sektora GH biblioteke i Rijaseta IZ u BiH. Tokom sastanka razgovarano je o trenutnim mogućnostima i planovima u budućnosti kad je riječ o razvoju i unapređenju IT infrastrukture ovih institucija.

reis-del-kat-12-2013-2