A+ A A-

Održana sjednica Savjeta Muftisjtva travničkog

U srijedu 18. 12. 2013. godine u prostorijama Ureda muftije travničkog, održana je 74. redovna sjednica Savjeta Muftiluka travničkog.

mu-tr-sjed-sav-12-2013-1

Na sjednici je od strane glavnih imama podnesen izvještaj i analitički osvrt na aktivnosti i događanaja u 2013. godini, kao i plan rada medžlisa za narednu 2014. godinu. Također, imenovana je komisija za dodjelu nagrade "Kasim-ef. Mašić"za najuspiješnjijeg imama, hatiba i muallima sa područja Muftiluka, te dogovorena organizacija jednog edukativno seminara za sve imame sa područja Muftiluka, a na kojem bi bio prikazan i film o Šehidima imamima. Na kraju je direktor Medrese, mr. Dževdet-ef. Šošić upoznao članove Savjeta o akciji uplate kurbana u medresu, te o akciji prikuljanja zekata na poljoprivredne proizvode, te se u ime kolektiva ove ustanove zahvalio na uspješno provedenoj akciji.

Ovom prilikom  predsjednik Skupštine Ilmijje u BiH Vehid-ef. Arnaut,  u ime Ilmijje i njenog predsjednika,  je uručio muftiji Monografiju IZ-e u BiH, na čemu se muftija iskreno zahvalio.

(www.muftiluk-tr.ba)