A+ A A-

U Odžaku realizacija projekta „Kap dobra za rijeku zdravlja“

proj-ui-nah-odz-bg-12-2013-1Udruženje ilmijje Islamske zajednice u BiH i Centar za edukaciju i istraživanje “Nahla” u procesu su realizacije kampanje "Poslanikovo naslijeđe" koja se od oktobra do decembra 2013. godine realizira na prostoru tri medžlisa Islamske zajednice: Odžak, Bosanska Gradiška i Žepče. Cilj ove kampanje je odaslati poruku javnosti o univerzalnim vrijednostima ljubavi, samilosti, poštovanja, suživota i činjenja dobra ljudima koje je u naslijeđe čovječanstvu ostavio Poslanik Muhammed, a.s. kroz društveno korisne projekte koje će inicirati i provesti imami i džemati u medžlisima širom BiH. U fokusu ovogodišnje kampanje bit će realizacija projekata koji pomažu zdravstveno ugroženim kategorijama stanovništva, čime će se skrenuti pažnja javnosti na to da je jedan od glavnih emaneta Poslanikovog naslijeđa briga za čovjeka.

U Odžaku realizacija projekta „Kap dobra za rijeku zdravlja“

Projekat „Kap dobra za rijeku zdravlja“ realizira Medžlis IZ Odžak u saradnji sa Centrom za dijalizu opće bolnice u Orašju odjel u Odžaku i namijenjen je korisnicima usluga Centra za dijalizu Odžak. U okviru ovog projekta organizirana je prijeko potrebna sanacija aparata za reverznu osmozu. Ovaj projekt sponzorski su podržali i privrednici s područja općine Odžak, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi Posavskog kantona, općina Odžak i građani općine. Koordinator projekta za ovo područje je Fahrudin ef. Mujanović.

Korištenje aparata za REVERZNU OSMOZU, koji je ovim projektom servisiran i osposobljen za narednih pet godina, planirano je za četvrtak, 19.12.2013.godine. Svečanost ovim povodom počinje u 11,00 sati u Centru za dijalizu odžačke bolnice.