A+ A A-

Muftija zenički posjetio džemat Piljužiće – MIZ Tešanj

U petak 13. decembra 2013. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović posjetio je Medžlis Islamske zajednice Tešanj.

mu-ze-pos-tes-pilj-12-2013-1

Tom prilikom, muftija zenički, u pratnji glavnog imama mr. Fuad ef. Omerbašića, prisustvovao je konstituirajućoj sjednici džematskog odbora džemata Piljužići, na kojoj je izabran predsjednik džematskog odbora i dodijeljena rješenja o verifikaciji.

Muftija se zahvalio predsjedniku Okružne izborne komisije gosp. Rušti Mahmutefendiću i povjereništvu na čelu sa predsjednikom gosp. Rašidom Kurdićem na aktivnostima realiziranim u proteklom periodu, do verifikacije novog džematskog odbora.

Muftija zenički zahvalio se i svim džematlijama, te čestitao hfz. Nijaz ef. Malagiću, imamu džemata Piljužići i izabranim članovima džematskog odbora.

Džematski odbor izabran je na izborima u ovom džematu koji su organizirani 25. oktobra 2013. godine.

Prema Izbornim pravilima za provođenje izbora u IZ u BiH, u džematu Piljužići birano je 6 članova džematskog odbora, koji će sa džematskim imamom, kao članom džematskog odbora po položaju, vršiti poslove džematskog odbora do narednih redovnih izbora u IZ u BiH,  koji će se održati iduće godine.

Istog dana, muftija zenički u džematu Piljužići održao je hutbu i klanjao džuma-namaz, a nakon džuma-namaza upriličena je posjeta gradilištu nove zgrade Medžlisa Islamske zajednice Tešanj.

  • 0101