A+ A A-

Promocija Ferhadije u Austriji

U petak, 22. novambra, 2013. godine, muftija banjalučki Edhem ef.Čamdžić je imamio i hutbu održao u prvoj novoizgrađnoj džamiji u ENNSU- Austrija, kojom prilikom se zahvalio džematlijama, predsjedniku i džematskom imamu Midhat ef. Kupiniću za velike zasluge na promociji Ferhadije. Tom prilikom muftija je u znak zahvalnosti uručio Midhat ef. sliku Ferhadije, djelo dvojice akademskih slikara.

muftija-banjalucki-posjteta.austrija1

U organizaciji predsjednika i džematskog imama hafiza Senada ef. Podojka u WELSU je u velikoj gradskoj dvorani u subotu 23. novembra, 2013. godine, održan humanitarni koncert za Ferhadiju. Prisutnima se u punoj dvorani obratio i muftija banjalučki Edhem ef. Čamdžić, koji se zahvalio organizatorima skupa, a posebno hafizu Podojku, koji već duže vrijeme radi na promociji Ferhadije. Muftija je u znak zahvalnosti za sve učinjeno uručio hafizu Podojku sliku Ferhadije, djelo dvojice akademskih slikara, te mu čestitao uvrštavanje među petsto najuglednijih ličnosti godine.

muftija-banjalucki-posjteta.austrija2

Sa muftijom su bili imami uz Bosanske Dubice Safet ef. Beganović, Admiref. Džaja i Nihad ef. Salihović iz Prnjavora, kojem je džemat Wels dodijelio i jednokratnu novčanu pomoć za vanredno studiranje na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću.

muftija-banjalucki-posjteta.austrija3

Na kraju se muftija zahvalio svim džematlijama, džematskim odborima i čestitim imamima na čelu sa predsjednikom Esad ef. Memićem i sekretarom Hasudin ef. Atanovićem, koji su već ranije, sa svojim najbližim saradnicima, posjetili Ferhadiju i uručili novčanu pomoć za njenu izgradnju.

muftija-banjalucki-posjteta.austrija4