A+ A A-

Muftija tuzlanski obišao Bijeljinu, Zvornik i Vlasenicu

U utorak 19. 11. 2013.muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je sa svojim saradnicima posjetio Bijeljinu, Zvornik i Vlasenicu i razgovarao o važnim pitanjima u radu medžlisa Islamske zajednice u tim gradovima i o drugim temama.

U Bijeljini pripreme za školski centar

Muftija je sa saradnicima Sead-ef. Seljubcem i Muamer-ef. Zukićem, direktorom Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunićem i njegovim pomoćnicima Mensur-ef. Husićem i Mehmedalijom-ef. Čandićem, te prodekanom Pravnog fakulteta u Tuzli dr. Vedadom Gurdom, posjetio Medžlis Islamske zajednice Bijeljina.

posjeta-muftija-tuzlanski4

Delegacija Muftijstva je posjetila Mektebski centar u Bijeljini u kojem se susrela s predstavnicima MIZ Bijeljina (predsjednikom Emirom Muslijem,  glavnim imamom Samir-ef. Camićem  i njihovim saradnicima).  Susretu je prisustvovao i glavni imam MIZ Janja Omer-ef.  Camić.

posjeta-muftija-tuzlanski3

Na ovom susretu je posebna tema razgovora bilo osnivanje školskog centra u Bijeljini, odnosno rekonstrukcija i dogradnja Pašića vile, koju je Islamska zajednica kupila za tu namjenu. Delegacija Muftijstva s domaćinima je obišla taj objekat.

Osim toga, posjećena je i lokacija harema Salihbegovića džamije koja se također  planira koristiti u tu svrhu.

U okviru ove posjete dogovorene su konkretne aktivnosti na osiguranju uvjeta za osnivanje školskog centra, koje će biti poduzete u narednim danima.

U Zvorniku na gradilištu džamije
U Zvorniku se muftija susreo s predsjednikom MIZ Zvornik Mustafom-ef. Muharemovićem, glavnim imamom Harisom-ef. Mustajbašićem i njihovim saradnicima u službenim prostorijama Medžlisa.

posjeta-muftija-tuzlanski1

Bila je to prva muftijina posjeta ovome Medžlisu nakon što je u njemu imenovan novi glavni imam.

Na tom susretu je razgovarano o stanju u MIZ Zvornik, aktivnostima i planovima za naredni period.

Muftija je obišao gradilište Zamlaz džamije u gradu Zvorniku i upoznao se s dinamikom izvođenja radova.

posjeta-muftija-tuzlanski2

Posjeta Zvorniku je završena razgovorom s džematlijama Riječanske džamije u Zvorniku, gdje je zajednički obavljen ikindijski namaz.

U Vlasenici o organiziranju vjerskog života u Pomolu

U posjeti Vlasenici su bili pomoćnik muftije tuzlanskog Sead-ef. Seljubac i sekretar Muftijstva Muamer-ef. Zukić.

Oni su se u tome gradu sastali s predstavnicima MIZ Vlasenica i predstavnicima  džemata Nova  Kasaba i džamije u  Pomolu.

Predmet razgovora su bili načini organizacije vjerskog života u džamiji u Pomolu i  prevazilaženje problema koji su ranije opterećivali rad na tom području.