A+ A A-

Reisu-l-ulemu razgovarao s predstavnicima sarajevskog džemata Sokolović Kolonija

Sarajevo, 12. novembar 2013. (MINA) - Danas je reisu-l-ulemu Husein ef. Kavazovića posjetila delegacija sarajevskog džemata Sokolović Kolonija. Delegaciju na čijem čelu je bio glavni imam Medžlisa IZ Sarajevo mr. Ferid ef. Dautović, činili su Enver ef. Hošić, imam u Centralnoj džamiji, i hafiz Osman ef. Kalabić, imam u novootvorenoj „Ali-beg Budnjo“ džamiji, te predsjednik Džematskog odbora Nagib Muhić i mutevelija Sulejman Muhović.

Predstavnici džemata Sokolović Kolonija upoznali su reisu-l-ulemu s nastankom i razvojem kao i bogatim aktivnostima ovog sarajevskog džemata. Tom prilikom posebno je istaknuta mektebska nastava i rezultati koje polaznici mekteba u ovom džematu godinama ostvaruju, što je reisu-l-ulema posebno pohvalio, ukazavši pritom na važnost posvećivanja pažnje mektebskoj nastavi. Također razgovarano je i o humanitarnom fondu ovog džemata u okviru kojeg se kroz brojne akcije pomaže onima koji su slabijeg imovinskog stanja kako u ovom džematu tako i drugim dijelovima naše domovine.

Tokom današnjeg sastanka bilo je riječi i o mogućnostima organiziranja okruglog stola s ciljem afirmacije i unapređenja mektebske nastave te o mogućnostima otvaranja islamskog obdaništa. 

reis-del-dzem-sk-sar-11-2013-1