A+ A A-

Centralna svečanost povodom Nove hidžretske godine Muftiluka zeničkog

Centralna svečanost Medžlisa IZ Tešanj i Muftiluka zeničkog održana je u ponedjeljak, 02. muharrema 1435. h./04. novembra 2013. godine, u džamiji džemata Piljužići, poslije jacije-namaza, na kojoj su ajete Kur'ana Časnog učili tešanjski hafizi, a mevlud  imami Medžlisa IZ-e Tešanj.

nhg-cent-svec-mu-ze-11-2013-1

Toplu dobrodošlicu prisutnima je izrazio džematski imam hafiz Nijaz ef. Malagić, a  prigodno su se obratili glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić i Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović.

Na kraju programa dovu je proučio glavni imam Medžlisa IZ-e Teslić Džafer ef. Gračić.

Pored Predsjednika IO Medžlisa IZ-e Tešanj gosp. Zehrudina Kruške i članova IO mevludu je prisustvovao i predsjednik OIK Okruga zeničkog gosp. Rušto Mahmutefendić i brojni drugi posjetioci.

Tradicionalni mevlud u džematu Miljanovci

U nedjelju, 03. novembra 2013. godine, poslije podne-namaza, imami Medžlisa IZ-e Tešanj proučili su tradicionalni mevlud u džematu Miljanovci.

Dobrodošlicu prisutnima izrazio je džematski imam Raif ef. Hasak, nakon čega su se obratili obratili glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić i hafiz Mirnes ef. Spahić, profesor kiraeta u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Podjela paketića polaznicima mektebske nastave

Podjela prigodnih paketića polaznicima mektebske nastave izvršena u većini džemata, a glavni imam prisustvovao i održao predavanje na temu hidžre u Čarši džamiji, gdje su podijeljeni paketići za polaznike mektebske nastave Šarenog mekteba  (Čarši džamija, Dibekhana i Harman džamija), koje poučavaju 3 muallima  i u Kutahya džamiji za polaznike mektebske nastave sa područja džemata Bukva (Bukva, Čifluk, Logobare i Kutahya džamija), koje takođe poučavaju 3 muallima. 

  • 0101