A+ A A-

Aktivnosti Muftije zeničkog

Muftija zenički posjetio MIZ Zavidovići

U petak 01. novembra 2013. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović posjetio je Medžlis Islamske zajednice Zavidovići.

Zajedno sa muftijom zeničkim u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Zavidovići bili su i dekan IPF u Zenici prof. dr. Zuhdija Adilović i zenički privrednici gosp. Ismet Begić, gosp. Enes Babić, gosp. Benjamin Babić i gosp. Edin Beganović.

Domaćini delegaciji iz Zenice bili su glavni imam Sulejman ef. Efendić, predsjednik gosp. Husein Zilkić i sekretar gosp. Elvir Mehić.

U okviru posjete MIZ Zavidovići, muftija zenički održao je hutbu i klanjao džuma-namaz u Novoj gradskoj džamiji u Zavidovićima. U hutbi je muftija skrenuo pažnju na univerzalne poruke i pouke hidžre, njenu veličinu i njeno značenje u historijskom protoku vremena.

Nakon džuma-namaza upriličena je posjeta imanju gosp. Mirsada Ćosića u Priluku kod Zavidovića, na kojem je u toku izgradnja rekreativnog centra.

Postavljen kamen-temeljac za munaru u Talamima

U nedjelju 03. novembra 2013. godine, u prisustvu značajnog broja džematlija, postavljen je kamen temeljac za munaru u gradskom džematu Talami, Medžlis Islamske zajednice Zenica.

akt-mu-ze-11-2013-1

Kamen temeljac su postavili: muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, vakif Edin Beganović, glavni imam mr. Jakub ef. Salkica, imam Ismet ef. Duraković i prof. Mahmut Karalić.

Sredstva za izgradnju munare donirao je gosp. Edin Beganović, poznati vakif i vlasnik preduzeća ''Agroekonomik'' Zenica.

Muftija zenički primio zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH

U ponedjeljak 04. novembra 2013. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je gosp. Omera Škalju, zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Na sastanku se razgovaralo o saradnji u okviru projekata pomoći socijalo-ugroženim kategorijama stanovništva na području Muftiluka zeničkog, a posebno su razgovarali o povratničkim džematima.

  • 0101