A+ A A-

Muftija zenički posjetio Medžlis IZ Tešanj

U petak 18. oktobra 2013. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović posjetio je Medžlis Islamske zajednice Tešanj.

Tom prilikom muftija zenički susreo se sa glavnim imamom mr. Fuad ef. Omerbašićem, predsjednikom Izvršnog odbora gosp. Zehrudinom Kruškom i predsjednikom Okružne izborne komisije gosp. Ruštom Mahmutefendićem.

mu-ze-pos-miz-tesanj-10-2013-1

Na sastanku se razgovaralo o radu i aktivnostima džemata Piljužići i organiziranju izbora za džematski odbor, koji će biti na čelu ovoga džemata do narednih izbora u Islamskoj zajednici.

Nakon sastanka muftija zenički u pratnji dekana IPF u Zenici prof. dr. Zuhdije Adilovića, glavnog imama i predsjednika IO MIZ Tešanj i predsjednika OIK posjetio je džemat Piljužići.

Dekan Adilović održao je hutbu, u kojoj je, između ostaloga, istakao: ''Kurban nas uči da žrtvujemo od svoga ega - zamjerki, inata, hatura - zarad općeg dobra, da bi nam svima bilo bolje''. Muftija zenički klanjao je džuma-namaz, zahvalio se džematlijama na dolasku, izrazio nadu da se konačno došlo do rješenja, istakavši da će narednog petka osobno klanjati džuma-namaz i održati hutbu, te da će biti prisutan prilikom proglašenja članova džematskog odbora.

Nakon džuma-namaza predsjednik OIK g. Mahmutefendić upoznao je džemat o pravilima predlaganja kandidata za džematski odbor, nakon čega je provedeno kandidiranje, čime je počeo izborni proces koji će biti završen narednog petka, kada će biti održani izbori za džematski odbor.

  • 0101