A+ A A-

Prijatna Bajramska atmosfera se iz učionica prenijela na ulice Bihaća

Učenici Medicinske škole Bihać zajedno sa svojim profesorima uvijek na poseban način obilježavaju razne blagdane i značajne datume, a s posebnom radošću i izuzetnom inspiracijom obilježavaju bajrame. Tako je bilo i ove godine, gdje su učenici zajedno sa svojim profesorima Vjeronauke napravili izuzetno velik broj čestitki za bajram i te čestitke podijelili građanima Bihaća.

„Svi učenici drugih razreda uz djelimičnu podršku svojih starijih kolega su izradili izuzetno lijepe čestitke. Naime, svi oni su napisali na ukrašeni papir poruku koju bi oni voljeli da njima neko uputi i na gradskom trgu dijelili građanima Bihaća koji su bili izuzetno prijatno iznenađeni.“ – rekao je prof. Nazif Horozović, profesor Vjeronauke u Medicinskoj školi koji je u ime svojih kolega bio koordinator ove akcije.

Učenici su bili posebno sretni što još jednim gestom uljepšavaju Bajram drugim ljudima. Učenica Samra Ćejvanović je bila jedna od učesnica u kreiranju i podjeli poruka, a koja je s nama podijelila svoje impresije: „Na posljednjem času Vjeronauke, kao zaključak lekcije, smo imali: Tvoje je ono što drugome daš! Podijeliti svoju radost sa drugima je naša dodatna sreća za ove blagoslovljene blagdane Kurban bajrama.“

Jedna od prolaznica na Bihaćkom gradskom trgu, koja je dobila i otvorila poruku je bila više nego oduševljena i idejom i porukom. „Kada su me ljubazno susreli i upitali da li obilježavam bajram, prvo što sam pomislila jeste da opet neko nešto traži. Iznenadila sam se kada mi se ova djevojka nasmijala, pružila neki papir s mašnom i rekla: „Bajram šerif mubarek olsun!“ Kada sam otvorila pročitala sam prekrasnu poruku koja mi je uljepšala dan.“ – istakla je gospođa koja se zahvalila učenicima na ovakom lijepom iznenađenju!

  • 20131011_10373120131011_103731