A+ A A-

Muftijstvo banjalučko posjetila delegacija TIKA-e

U petak, 06. oktobra 2013. godine, Muftijstvo banjalučko i Ferhadiju džamiju su posjetili dva zamjenika predsjednika TIKA-e gosp. Mehmet Süreyya ER i gosp. Süreyya Polat, kao i direktor TIKA-e za BiH dr. Zülküf Oruç, te ekipa arhitekata iz Turske zadužena za restauraciju porušenih objekata.

pred-tika-pos-ferhadija-10-2013-1

Srdačno su ih na Ferhadiji dočekali muftija banjalučki prof. h. Edhem-ef. Čamdžić sa saradnicima, gl. imam Medžlisa IZ Banja Luka mr. Muris-ef. Spahić, šef projekta obnove Ferhadije prof. dr. Muhamed Hamidović, v.d. predsjednika Medžlisa IZ Banja Luka h. Muharem Tulek i pojedini ugledni građani Banja Luke, kao što su gosp. Mesud Mulaomerović i gosp. Ferid Lukačević.

Navedeni, nama dragi gosti, posjetili su Ferhadiju, kojom prilikom su izrazili divljenje tehnici i dinamici gradnje sa željom i preporukom da se i svi preostali poslovi dovrše, na način, kako se i počelo.

Iskrene čestitke, uputili su šefu projekta obnove Ferhadije prof. dr. Muhamedu Hamidoviću i Muftijstvu banjalučkom na čelu sa, uvaženim i mnogo cijenjenim, muftijom banjalučkim prof. h. Edhem-ef. Čamdžićem, na uloženom trudu. Sa svoje strane čvrsto su obećali, da će u roku od 8-10 dana, dati preporuku za obećanje iz marta tekuće godine, kako bi se raspisao tender za završetak Ferhadije.

Muftija je zamjenicima predsjednika TIKA-e prenio selame uvaženog i poštovanog reisu-l-uleme mr. Husein-ef. Kavazovića i njegovu zahvalnost na pruženoj pomoći putem TIKA-e, kao i direktoru TIKA-e za BiH dr. Zülküf Oruç, te predsjedniku Dijaneta Turske reisu-l-ulemi šejhu dr. Gormezu.

  • 0101