A+ A A-

Zajednička ikrar dova za hadžije Medžlisa IZ Teslić

U nedjelju 29. septembra 2013. godine, u Gradskoj džamiji Stenjak u Tesliću organizirana je zajednička ikrar dova za ovogodišnje hadžije sa područja Medžlisa Islamske zajednice Teslić.

zaj-ikr-dov-teslic-09-2013-1

Nakon uvodne riječi imama Sifet ef. Hadžića i proučenih odlomaka iz Kur'ana od strane prisutnih imama, glavni imam MIZ Teslić Džafer ef. Gračić obratio se prisutnima čestitajući ovogodišnjim hadžijama odlazak na hadž.

Nakon glavnog imama prisutnima se besjedom obratio muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, koji je čestitao glavnom imamu i predsjedniku Medžlisa IZ Teslić na odluci da organiziraju zajedničku ikrar dovu za sedam hadžija sa područja ovoga Medžlisa, a hadžijama je muftija čestitao na odluci da obave petu islamsku dužnost – hadž, uz dovu Uzvišenom Allahu, dž. š., da im hadž bude mebrur, te da se hairli vrate svojim kućama.

Naglašavajući važnost predstojećeg popisa stanovništva u BiH, muftija zenički istakao je da se na istom trebamo izjasniti kao Bošnjaci, vjeroispovijest islamska i jezik bosanski.

Ikrar dovu za hadžije sa područja MIZ Teslić proučio je član Sabora IZ u BiH sa područja Tešnja i Teslića mr. Fuad ef. Omerbašić, glavni imam MIZ Tešanj.

  • 0101