A+ A A-

Zenica: Prijem za direktore i vjeroučitelje škola-pobjednica 1. Međunarodnog takmičenja iz vjeronauke

U ponedjeljak 09. septembra 2013. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović organizirao je prijem u čast direktora i vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola čiji su kandidati osvojili prvo mjesto u ekipnom plasmanu na 1. Međunarodnom takmičenju iz Islamske vjeronauke u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

mu-ze-prij-dir-vjer-09-2013-1

Prijemu su prisustvovali direktori: gosp. Mujo Zvekić (Tehnička škola Zenica), gosp. Mensur Milak (OŠ ‘’Mak Dizdar’’ Zenica) i gosp. Amir Zukić (OŠ ‘’Hamza Humo’’ Zenica), kao i vjeroučitelji gosp. Amel Premtić i g-đa Emina Grabus.

Muftija zenički, između ostaloga, čestitao je direktorima i vjeroučiteljima na rezultatima postignutim u prošloj školskoj godini, posebno na prvom mjestu na 1. Međunarodnom takmičenju iz Islamske vjeronauke, ističući važnost ovog takmičenja i značaj predmeta Vjeronauka u odgojno-obrazovnom procesu.

Na kraju, muftija zenički predsjednici aktiva vjeroučitelja Muftiluka zeničkog g-đi Emini Grabus predao je diplomu za prvo osvojeno mjesto na 1. Međunarodnom takmičenju iz Islamske vjeronauke, dodijeljenu od strane reisu-l-uleme mr. Husein ef. Kavazovića.

mu-ze-prij-dir-vjer-09-2013-2