A+ A A-

Bajramsko druženje mladih u Mostaru

Prvi dan Ramazanskog bajrama 1434. hidžretske godine na području grada Mostara, uz brojne druge aktivnosti, obilježen je i bajramskim druženjem pod naslovom "Sa Bajramom nek' smo bliže", u organizaciji Medžlisa IZ Mostar i njegovog Info-servisa za mlade.

baj-druz-mlad-most-08-2013-1

 

Druženje je otpočelo nakon klanjanog akšam-namaza u prostoru novosagrađenog Studentskog hotela, koji je predvodio Meadin ef. Mrndžić, gdje se okupio veliki broj mladih, koji su željeli na lijep i primjeren način obilježiti Ramazanski bajram.

Na početku druženja, koje je bilo alternativa za druga "bajramska" dešavanja u našem gradu, obratio se Eldis ef. Balić, rukovodilac Info-servisa za mlade, iskazujući bajramsku čestitku mladosti koja je ramazan provela u odanosti i pokornosti Gospodaru svome.

U toku druženja prisutni su mogli i naučiti nešto novo ili ponoviti staro naučeno gradivo kroz Bajramski kviz znanja, koji su priredili mladi ramazanski imami Irhad Puce i Ammar Čavčić. Uz kviz, mladi su usvojili neka nova znanja, ali i uživali u priređenom sadržaju. U ugodnoj i lijepoj atmosferi nastavljeno je daljnje druženje, koje je bilo prilika za primjereno uživanje u ljepotama Bajrama!

Meadin Mrndžić

  • 0101