A+ A A-

U Kiseljaku održan humanitarni koncert za djecu oboljelu od raka

Srednjoškolski centar u Kiseljaku u subotu, 10.08.2013. godine, bio je premalen da primi sve posjetioce koji su željeli biti dio prekrasne atmosfere.

hum-konc-kiseljak-08-2013-1

Preko 1000 ljudi posjetilo je Bajramski humanitarni koncert u Kiseljaku. Organizatori Udruženje za opću kulturu i sportsku rekreaciju “Trijumf 2010 ” Han ploča -Kiseljak potrudili su se da sve protekne u najboljem redu.

Koncert su plesom otvorila djeca, hrabri mališani koji su pobijedili strašnu bolest-rak, tako što su simbolično pustili balone. Plešući uz pjesmu „Nada“ koja je svojevrsna himna djece oboljele od raka, natjerali su suze u očima mnogim posjetiteljima. Zatim su na scenu došli Almir Hukelić Aka & Akademija Pink Panter. Talentovani gitaristi pod stručnom palicom Ake već su odavno poznati u našoj BiH. Svojom pjesmom koncert je otvorila Ilma Karahmet, članica Pink panter Akademije, a koja je iz Kiseljaka. Svojom izvedbom članovi Akine akademije su oduševili sve prisu

Nakon njih nastupio je KUD „Izvor“ Kiseljak i svojim plesom oduševio publiku. Zatim na sceni se pojavio Latif Močević koji je svojim neobičnim glasom fascinirao slušaoce. Na kraju se pojavio svima dobro poznati pjevač Eldin Huseinbegović stari prijatelj naše dječice. Program su vodile i obogatile Naida Kurdija i Merjem Berbić. Svim učesnicima su dodijeljene zahvalnice udruženja koje su uručila djeca izliječena od raka.

Cjelokupan prihod od prodatih ulaznica i donacija bio je 6.001,00 KM, a nakon koncerta skupljene su donacije u iznosu 908,00 KM. Dakle sveukupan prihod nakon koncerta jeste 6.909,00 KM.

Koncert su pored načelnika Općine Kiseljak pomogli privrednici i udruženja sa područja opčina Kiseljak, Fojnice i Visoko.

Posebno se zahvaljujemo mladićima koji su se uključili i organizacijski pomogli, a njih više od 20 je posredno i neposredno bilo uključeno u samu organizaciju, pripremu i realizaciju humanitarnog koncerta.

NAŠI MEDIJSKI PARTERI U PROJEKTU BILI SU: RTV VISOKO, TV KISS, www.visoko.co.ba

Svi vi koji su kupili ulaznicu za koncert ujedno su bili i donatori u korist udruženja „srce za djecu koja bojuju od raka“

Više fotografija i informacija o sponzorima na:  trijumf2010.com

Kenan Bajrić

  • 0101