A+ A A-

Zajednički iftar u Šipovu

Medžlis islamske zajednice Jajce se prostire na područja oba entiteta naše države, te se ove godine odlučilo organizirati dvije centralne ramazanske svečanosti. Jedna je organizovana 28.7.2013. godine, 20. ramazana 1434. godine, i to centralna ramazanska svečanost za područje MIZ Jajce koje se nalazi u RS-u, dok će druga centralna ramazanska svečanosti biti upriličena 2.8.2013./25. ramazana 1434. godine za područje cijelog Medžlisa Jajce, u džamiji Esme Sultanije.

zaj-ift-sip-07-2013-1

Prilikom centralne ramazanske svečanosti za područje RS-a, džemat Šipovo je na iftaru ugostio brojne postače iz džemata u RS-u koji pripadaju MIZ Jajce (Volari, Bešnjevo, Pljeva, Jezero), te nekolicinu osoba iz drugih džemata sa područja MIZ Jajce. Iftaru je prisustvovao i glavni imam MIZ Jajce, Zehrudin ef. Hadžić, koji je bio i predavač na prigodnom programu poslije teravih-namaza.

zaj-ift-sip-07-2013-2

Zahvaljujemo se svima koji su pomogli realizaciju spomenutog iftara i prigodnog programa, uz nadu da će ova centralna ramazanska svečanost postati tradicija u godinama pred nama.

(MIZ Jajce)