A+ A A-

Omladinski iftar u Konjicu

U okviru svojih redovnih planiranih aktivnosti omladinski krug Medžlisa Islamske zajednice Konjic organizovao je i zajednički iftar za omladinu. Iftar je priređen u dvorištu Repovačke džamije u Konjicu a na fotografijama možete vidjeti atmosferu i odziv omladine.

oml-ift-konjic-07-2013-1

Omladinski krug zahvaljuje Medžlisu IZ Konjic i drugim institucijama u gradu Konjicu koje su pomogle da se ovaj iftar organizuje. Ovaj iftar samo je jedan u nizu programa koje omladinski krug Medžlisa IZ Konjic organizuje u toku mubarek mjeseca Ramazana. U saradnji sa KUU Sejfullah Konjic, Fondacijom "Lijepa riječ" Konjic , Cetrom za kulturu Narodnog univerziteta u Konjicu te Medžlisom IZ-e Konjic kao krovnom institucijom Bošnjaka u Konjicu za 27. noć ramazana organizovat će također svečani mevludski program na platou pored obnovljene Konjičke ćuprije.

Mevlud će učiti konjički imami, polaznici mekteba učit će odabrane dijelove Kur'ana a hor Sejfullah  prisutne će obradovati učenjem ilahija i kasida. Prigodnim predavanjem u okviru ovog programa obratit će se i Esad  Bajić.

MIZ Konjic

  • 0101