A+ A A-

Zajednički iftar za članice i saradnice Asocijacije žena MIZ Tuzla

Ramazan je doba godine kada se ljudi  više sreću i zajedno dijele sve ljepote koje nose iftari, zajednički namazi i besjede uz iftarsku kahvu. Iftari su ovosvjetske radosti postača koji se pamte i koji imaju posebnu vrijednost.

ift-as-ze-miz-tuz-07-2013-1

 

U nedjelju, 22. jula, je održan peti tradicionalni iftar Asocijacije žena MIZ Tuzla. Iftar je upriličen u prostorijama Kulturno-obrazovnog centra Tušanj u Tuzli čije prostorije će zvanično biti otvorene krajem godine.  

Nisu izostale ni riječi dobrodošlice koje je uputila predsjednica Asocijacije,  prof. Elmedina Osmić-Brzović, svim prisutnim članicama i saradnicama koje su odlučile da ovu 14. noć mubarek mjeseca provedu i podijele zajedno s njima.  Ovom prilikom, predsjednica  je istakla važnost ovi mubarek dana za sve nas te napomenula da ih trebamo iskoristiti za činjenje dobra u ma kojoj mjeri ono bilo.

Kako su iftar uvijek lijepa prilika za razgovor  i ovaj je nastavljen u tom pravcu, uz bosansku kahvu i razgovor o realizaciji ostalih ramazanskih aktivnosti  u narednom periodu. Potom je uslijedio zajednički teravih namaz u džamiji Tušanj, u čijem sastavu se nalazi i pomenuti Kulturno-obrazovni centar.

Asocijacija žena MIZ Tuzla