A+ A A-

Tešanj: Tradicionalni iftar za profesore odgojno-obrazovnih institucija IZ

Dana 20.07.2013. godine, u ugostiteljskom objektu "Kahva" u Tešnju, Medžlis IZ-e Tešanj je organizovao tradicionalni iftar za profesore odgojno-obrazovnih institucija IZ-e u BiH.

ift-ob-ins-tes-07-2013-1

Iftaru su prisustvovali predstavnici svih fakulteta i medresa koje djeluju u okviru IZ-e u BiH, izuzev Elči Ibrahim-pašine medrese iz Travnika, čiji su predstavnici odgodili dolazak zbog ranije preuzetih obaveza.

Iftaru su prisustvovali i načelnik općine Tešanj gosp. Suad Huskić, te predstavnici Ambasade Republike Turske u Sarajevu, gosp. Hasan Atlı i gosp. Muharrem Çam.

ift-ob-ins-tes-07-2013-2

Doček gostiju upriličen je na Trgu Gazi Ferhad-bega u Tešnju, ispred ugostiteljskog objekta "Kahva", prilikom čega je riječi dobrodošlice u ime Medžlisa IZ-e Tešanj uputio glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić.

Prije iftara gosti su posjetili objekat Gazi Ferhad-begove medrese i budućeg sjedište Medžlisa IZ-e Tešanj u izgradnji, prilikom čega je o projektu izgradnje navedenog objekta goste upoznao predsjednik IO gosp. Zehrudin Kruško.

ift-ob-ins-tes-07-2013-3

Nakon akšam-namaza, koji je obavljen u Čarši džamiji, i iftara, prisutnima se obratio rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe Rijaseta IZ-e u BiH dr. Amir ef. Karić, prilikom čega je iskazao svoje zadovoljstvo na tradicionalnom organizovanju iftara od strane Medžlisa IZ-e Tešanj za profesore odgojno-obrazovnih institucija IZ-e u BiH, te mogućnosti da se rad odgojno-obrazovnih institucija IZ-e prezentuje džematlijama u džematima.

Nakon iftara, gosti su prema rasporedu obilaska džemata obišli ukupno 22 džemata na području Medžlisa IZ-e Tešanj, a upriličena je posjeta i Hamzi-begovoj džamiji u Tešnju, na kojoj je nedavno izvršena rekonstrukcija.

ift-ob-ins-tes-07-2013-4

Prisutnim džematlijama Hamzi-begove džamije obratili su se glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić i rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe Rijaseta IZ-e u BiH dr. Amir ef. Karić.

Nakon teravih-namaza, gosti su nastavili druženje sa imamima u ugostiteljskom objektu "Kahva".

(www.miztesanj.ba