A+ A A-

Reisu-l-ulema i dekan FIN-a na iftaru u Goraždu

U petak, 12. jula 2013.godine, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović zajedno sa dekanom Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu prof. dr. Ismetom Bušatlićem bio je u posjeti Goraždu. Domaćin posjete bio je muftija goraždanski Hamed ef. Efendić.

reis-gorazde-07-2013-1

Gosti su prvo posjetili Ured muftije goraždanskog, a potom prisustvovali iftaru kojeg je njima u čast organizirao muftija goraždanski. Ovom iftaru prisustvovali su i brojne ugledne džematlije iz Goražda. Teravih namaz gosti su klanjali u Kajserija džamiji u Goraždu. Govoreći o smislu posta i suštini bogobojaznosti, vazi nasihat sa ćursa Kajserija džamije održao je dekan prof. dr. Ismet Bušatlić. Kratkim osvrtom na vazi nasihat dr. Bušatlića, te govoreći o važnosti predstojećeg popisa stanovništva Bosne i Hercegovine, neposredno pred teravih namaz džematlijama se obratio i reisu-l-ulema.

U pratnji reisu-l-uleme i prof. dr. Bušatlića bio je hfz. Hamza ef. Lavić, koji je zajedno sa imamom Kajserija džamije hfz. Harunom ef. Efendićem i hfz. Bilalom Koksalom, gostujućim hafizom iz Republike Turske, imamio jaciju i teravih namaz.

Teravih namazom završena je ova kratka ali sadržajna posjeta.

Dženan Imamović