A+ A A-

Večer Kur`ana u Živinicama

U povodu ovogodišnjeg mubarek mjeseca Ramazana, u petak, 5. jula 2013. godine, iza akšam-namaza, održana je večer Kur'ana u džamiji Islamski centar u Živinicama, u organizaciji Medžlisa IZ Živinice. Bio je to veliki događaj i doživljaj za veliki broj vjernika, koji su ispunili džamiju i njen harem,  kako bi napojili duše prelijepim glasovima hafiza i učača Časnog Kur'ana. Prisutni su bili Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović i njegov zamjenik Sead ef. Seljubac, te imami sa područja drugih medžlisa.

vec-kur-ziv-07-2013-1

U svojstvu domaćina obratio se glavni imam MIZ Živinice Sedin ef. Karić, koji se zahvalio svim učačima, onima koji su pomogli organizaciju, ali i mnogobrojnim posjetiocima koji su uljepšali ovu predivnu večer.

- Ugostit ćemo najdražeg gosta, u kojem ima jedna najodabranija noć, noć kada je Allah objavio čovječanstvu najbolju knjigu Kur'an. Širom muslimanskog svijeta mogu se čuti veličanstveni glasovi  Allahove objave. Kur'an je jedina knjiga čije je učenje i slušanje ibadet. Poštovana braćo i sestre želim da iskažem svoje zadovoljstvo i sreću da na ovaj način zajedno pristustvujemo učenju Kur'ana, jer učenje i slušanje je jedan od najvećih ibadeta.  Molim Allaha da nastupajući mjesec Ramazan ispostite u Njegovom zadovoljstvu, kazao je efendija Karić.

Nakon klanjanja akšam- namaza pa sve do jacije hafizi Bajro Delić, Edin Dedić, Mirnes Spahić, Mirsad Mrahorović, efendija Mustafa Isaković član hora Rejjan i Aziz Alili svojim predivnim glasovima i tilavetom učeći uzvišene kur'anske ajete, podsjetili su vjernike na ljepotu kur'anskog izraza i inspirativnu i bogatu poruku i uputu koju posljednja Božija objava nudi čovječanstvu.

Završno obraćanje uz prigodan nasihat je održao Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović, koji je govorio o porukama mubarek mjeseca, ali i našem odnosu prema Časnom Kur'anu.

Ovo ugodno druženje završeno je dovom u povodu mubarek Ramazana, koju je proučio zamjenik Muftije tuzlanskog Sead ef. Seljubac.

  • 0101