A+ A A-

Završen ljetni kamp za polaznike Access programa u medresama

gazi-husrev-begova-medresaU Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu od 21. do 25. juna održan je ljetni kamp za polaznike Access programa. Ukupno 120 učenika iz šest medresa u Bosni i Hercegovini učestvovat će na ovom kampu.

Ceremoniji zatvaranja ljetnog kampa prisustvovat će Thomas Mesa, šef Odjela za odnose sa javnošću Američke ambasade u Sarajevu, predstavnici Rijaseta islamske zajednice u BiH, direktori medresa u Bosni i Hercegovini, te osoblje Američkog vijeća za međunarodno obrazovanje.

Access program u Bosni i Hercegovini finansiran je od strane Američke Vlade  (US Department of State). Ovaj program pruža srednjoškolcima širom svijeta mogućnost intenzivnog učenja engleskog jezika. Osim časova engleskog, učenici stiču  iskustvo učenja u nastavi američkog stila, koristeći američke materijale i naglašavajući aktivno učenje. Access njeguje uzajamno razumijevanje, jača jezičke vještine, razvija mogućnost kritičkog mišljenja i prenosi informacije o Sjedinjenim Američkim Državama. Do sada je oko 600 učenika u našoj zemlji prošlo kroz ovaj program. Access program u Bosni i Hercegovini postoji od 2004. godine, a od 2006. administrira ga Američko vijeće za međunarodno obrazovanje (American Councils for International Education), ured u Sarajevu.  

Pozivamo Vas da, u utorak, 25. juna, prisustvujete ovom značajnom događaju u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu. Oficijelni dio ceremonije počinje u 10:00 sati.