A+ A A-

Otvaranje Seminara za profesore engleskog jezika u Tuzli

medresa-tuzlaSvečanost otvaranja Seminara za nastavnike engleskog jezika TELTS 2013 održat će se u ponedjeljak, 17. 6. 2013. godine, s početkom u 10:50 sati u Behram-begovoj medresi.

Seminar organiziraju Američka ambasada u Bosni i Hercegovini, Muftijstvo tuzlansko i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, a partneri su Pedagoški zavod TK i Behram-begova medresa. TELTS 2013 (TUZLA ENGLISH LANGUAGE TEACHING SEMINAR 2013) je šestodnevni edukativni seminar za ukupno 60 profesora engleskog jezika u osnovnim i srednjim školama sa područja cijele Bosne i Hercegovine. Domaćin seminara je Behram-begova medresa u Tuzli.

Seminar će se održati od 17. 6. do 22. 6. 2013. godine. Do sada je preko 160 profesora engleskog jezika prošlo intenzivnu obuku u ranijim programima. Predavači su profesori iz Sjedinjenih Američkih Država.

Gosti na ceremoniji otvaranja Seminara su: Thomas Messa, direktor OPA-e (Kancelarije za kulturu, obrazovanje i odnose s javnošću pri Američkoj ambasadi u Sarajevu), Denise Lowery (Direktorica regionalnog ureda vlade SAD-a za programe učenja engleskog jezika sa sjedištem u Budimpešti), Emily Armitage (zamjenica atašea za kulturu pri Američkoj Ambasadi u Sarajevu), muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Adem Šehidić i dr. Ceremoniji će, također, prisustvovati i predstavnici ELTA-e Srbija (Asocijacije nastavnika engleskog jezika u Srbiji), navodi se u informaciji koju je objavila Behram-begova medresa.