A+ A A-

Aktivnosti muftije zeničkog

Muftija zenički primio dekana IPF u Zenici i njegove saradnike

U četvrtak 13. juna 2013. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je delegaciju Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, na čelu sa dekanom prof. dr. Zuhdijom Adilovićem.

Delegaciju Islamskog pedagoškog fakulteta, pored dekana, činili su: prof. dr. Nusret Isanović, prof. dr. Šefik Kurdić, hfz. prof. dr. Safvet Halilović, hfz. doc. dr. Halil Mehtić, mr. Muharem Adilović i Amel Sarajlić.

zen-dek-ipf

Na sastanku, između ostalog, razgovaralo se o pripremama za svečano postavljanje kamena-temeljca za zgradu IPF, o pripremama za predstojeći Mubarek Ramazan, kao i o projektu ''Izabranih djela Muhameda Seida Serdarevića''.

Profesori Islamskog pedagoškog fakulteta čestitali su muftiji zeničkom na vrijednom projektu ''Izabranih djela Muhameda Seida Serdarevića''. Također, iskazana je spremnost profesora IPF za saradnju u ramazanskim aktivnostima i drugim projektima Muftiluka zeničkog.

zen-dek-ipf2

Muftija zenički zahvalio se profesorima na posjeti, ističući zadovoljstvo saradnjom menadžmenta IPF i Muftiluka zeničkog. U znak pažnje i poštovanja muftija zenički profesorima je poklonio po primjerak ''Izabranih djela Muhameda Seida Serdarevića''.

Muftija zenički primio zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine

U petak 14. Juna 2013. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je gosp. Omera Škalju, zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

14-06-ska

Na sastanku se razgovaralo o predstojećem popisu stanovništva u Bosni i Hercegovini. Muftija zenički i gosp. Škaljo zaključili su da je popis stanovništva jedno od najvažnijih pitanja za Bošnjake, konstatujući da je u vezi sa predstojećim popisom stanovništva mnogo otvorenih pitanja i potencijalnih problema, te da je nužno intezivnije uključivanje svih bošnjačkih institucija u aktivnosti vezane za predstojeći popis stanovništva.