A+ A A-

Susret banjalučkog i tuzlanskog muftije

Muftija banjalučki Edhem-ef. Čamdžić posjetio je Tuzlansko muftijstvo 8. maja ove godine. S njime su u posjeti bili glavni imami, imami, predsjednici i drugi predstavnici medžlisa s područja Banjalučkog muftijstva.

Goste je u svome uredu primio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

mu-tuz-mu-ba-05-2013-1

Tokom ovog srdačnog i prijateljskog susreta Edhem-ef. Čamdžić je čestitao Vahid-ef. Fazloviću imenovanje na dužnost muftije tuzlanskog i zaželio mu uspjeh u vođenju ovoga velikog muftijstva.

Sagovornici su istakli važnost razvijanja saradnje među ovim muftijstvima, posebno jer se oba protežu i dodiruju u manjem entitetu. Uz to, njihov rad je obilježen brojnim složenim pitanjima života povratnika i usko su vezana za funkcioniranje Islamske zajednice u BiH na ovome velikom području.

Muftija tuzlanski se zahvalio Edhem-ef. Čamdžiću i drugima iz delegacije na posjeti i čestitkama, te im izrazio priznanje za velike rezultate koje su ostvarili u Muftijstvu banjolučkom, posebno u obnovi Ferhadije u Banja Luci.

U okviru ove posjete, organiziran je i obilazak „ZADA farmaceuticals“, vlasnika dr. Davuda Zahirovića, člana Sabora Islamske zajednice u BiH.

mu-tuz-mu-ba-05-2013-2