A+ A A-

Pretraga pitanja

Plaćanje zaostale članarine

Pitanje 
Selamun alejkum!
Nisam siguran da li pitam na pravom mjestu ali s obzirom da je ovo jedna od rijetkih email adresa na stranicama IZ BiH barem se nadam da ćete ga proslijediti do nekog, ipak evo pitanje.
Naime, moja porodica je do početka rata 1992. redovno plaćala godišnju članarinu tadašnjoj IVZ. Međutim, poslije rata zbog materijalne situacije u koju je zapala (niko od ukućana nije imao stalno zaposlenje) nismo plaćali članarinu. Ove godine sam ja dobio posao, te imam namjeru da ponovo otpočnem sa izvršavanjem ove obaveze.   
Zanima me da li je potrebno da plaćam retroaktivno za sve godine za koje nismo, smatram potpuno opravdano, plaćali (mada je malo vjerovatno da bi to učinili), ili je dovoljno da počnem sa plaćanjem od ove godine pa nadalje, a da pri tom budemo punopravni članovi IZ BiH?
Nadam se da ćete mi odgovoriti, svako dobro!
Selam! 
Skender

 

Odgovor

Kontaktirali smo po ovom pitanju Pravnu službu Rijaseta i rečeno nam je da ovo pitanje nije jedinstveno riješeno na nivou Islamske zajednice u BiH, već se rješava u medžlisima IZ na različite načine. Prema tome, kontaktirajte Vaš mjesni medžlis i tamo riješite to pitanje. Nadamo se da ćete to pitanje riješiti na zadovoljavajući način.

POSTAVITE PITANJE

muftija enes ef ljevakovic b

 

Pitanje možete postaviti putem emaila: pitanja@rijaset.ba

Na pitanja odgovara dr. Ahmed Purdić

Fetva-i emin Islamske zajednice u BiH