A+ A A-

Australija: Završni ispiti u džematima Penshurst i Smithfield

U subotu i nedjelju, 19. i 20. decembra 2010. godine u islamskoj zajednici Gazi Husrev-beg u džamijama Penshurstu i Smithfieldu imami Salih ef. Mujala i Jasmin ef. Bekrić u prisustvu roditelja  održali su završne ispite sa polaznicima mektebske nastave.

Završni ispiti prvo su održani u Penshurst džamiji u subotu, 19. decembra. Imam Penshurst džamije  Salih ef. pripremio je pismena pitanja za učenike mekteba.

U 19. sati počeli su ispiti djece u prisustvu njihovih roditelja. Jasmin ef je dobio zaduženje da ispita djecu i provjeri stepen njihovog stečenog znanja u toku protekle godine. Svaki učenik mekteba morao je odgovoriti najmanje na jedno pitanje a oni malo stariji odgovorili su i na više pitanja. Djeca su pokazala visok stepen poznavanja materije koju su tokom godine obrađivali zajedno sa svojim muallimom Salihom ef. u toku protekle godine.  Nakon što su sva djeca ispitana Jasmin ef. i Salih ef. obratili su se roditeljima i djeci i zahvalili im na trudu koji ulažu u odgoju i obrazovanju svoje djece.

zavrsni-ispiti-penhurst-2010

Polaznici mekteba u džematu Penshurst

Nakon obraćanja imama pristupilo se klanjanju Akšam-namaza a nakon završenog namaza uslijedila je zajednička fotografija polaznika mektebske nastave njihovih roditelja i imama. Nakon toga Imam Penshurst džamije Salih ef.  podijelio je svim učenicima mekteba skromne poklone. Završnim ispitima u Penshurst džamiji u ime Odbora Islamske zajednice prisustvovao je i sekretar zajednice gospodin Murat Ljukovac.

U nedjelju, 20. decembra sa početkom u 10 sati ujutro održani su završni ispiti mektebske nastave i u Smithfield džamiji. Imam džamije Jasmin ef. Bekrić pripremio je pismena pitanja za sve student i predao ista Salihu ef. koji je ispitao svu djecu koja su bila prisutna. I u Smithfield džamiji učenici mektebske nastave pokazali su visok nivo poznavanja materije koju su obrađivali tokom protekle godine zajedno sa svojim muallimom Jasminom ef. Bekrićem.

zavrsni-ispiti-smithfiled-2010.

Polaznici mekteba u džematu Smithfield

Nakon toga i ovaj put kao i u Penshurst džamiji, imami su se prigodnim predavanjima obratili roditeljima i djeci i ukazali na važnost odgoja i vjerskog obrazovanja naše djece za nas kao muslimane. Na kraju uslijedila je zajednička fotografija i skromni pokloni svim učenicima mekteba.

U ime odbora u Smithfield džamiji završnim ispitima prisustvovao je predsjednik islamske zajednice gospodin Zijad Tuzlić.

Na kraju molimo Allaha dz. s. da sve roditelje nagradi i pomogne u odgoju naše djece a naše imame i muallime koji podučavaju naše mlade generacije časnome islamu pomogne na njihovom putu da što više naše djece poduče našoj vjeri.

PRESS SLUŽBA ODBORA IZ