A+ A A-

Hadž 2010: Hadžije nastavljaju put prema Siriji i Jordanu

 Sarajevski konvoj sa hadžijama jutros je krenuo iz Mersina gdje su hadžije boravile proteklog vikenda. Tokom boravka u ovom gradu na jugu Turske hadžije su imale priliku da uživaju u ljepotama ovog grada a posjetili su i pećinu u kojoj su boravili Ashabu-l-kehf.

hadzije-mersin-sarajevski-konvoj-2010

Prilikom posjete pećini Ashabu-l-kehf

Konvoj je jutrošnjim polaskom nastavio put prema Siriji i Jordanu a dolazak u Amman je planiran za sutra gdje će se hadžije i kratko odmoriti. Za srijedu (03.11) je planiran nastavak puta prema Medini - kazao je koordinator ovog kovoja Nazif ef. Garib. U ovom konvoju putuju hadžije sa područja sarajevskog, mostarskog, goraždanskog i travničkog muftijstva.

Tuzlanski konvoj iz Mersina krenuo jučer

Konvoj koji je sa hadžijama krenuo iz Tuzle jučer je iz Mersina nastavio put prema Siriji i Jordanu. U prijepodnevnim satima hadžije su bile na sirijsko-jordanskoj granici odakle će nastaviti put prema Amanu gdje bi trebali stići danas u toku dana. Nakon kratkog odmora i noćenja u Amanu nastavak puta prema Medini planiran je za sutra.

hadzije-mersin-tuzlanski-konvoj-2010

Hadžije pred polazak iz Mersina

„Plan putovanja se odvija planiranom dinamikom i bez ikakvih problema, a zdravstveno stanje hadžija je dobro. Nakon noćenja u Amanu, sutra nastavljamo put prema Medini i više se nećemo zaustavljati dok ne stignemo u Medinu", kazao je za naš web-portal Safet ef. Karahmetović, koordinator tuzlanskog kovoja. U ovom konvoju se nalaze hadžije sa područja tuzlanskog, bihaćkog, zeničkog i banjalučkog muftijstva.