A+ A A-

Postavljen kamen temeljac džamije u Skočiću

Skromna svečanost u povodu početka obnove džamije u Skočiću održana je u subotu 25. septembra 2010. godine. Ujedno je obavljen i prvi namaz u džematu nakon više od osamnaest godina.

Prvi ezan je proučio imam iz Šepka Elvir ef. Hrnjić, a  zajednički namaz je prevodio Ahmed ef. Purković, imam džamije u Kozluku. Nakon podne-namaza predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Zvornik Mustafa Muharemović je poselamio prisutne skočićane i džematlije iz susjednih džemata.  Selame  Muftije tuzlanskog prenio je Bekir ef. Šabić, te u svom obraćanju naglasio važnost da se uz gradnju džamije grade i odnosi među ljudima i  jača jedinstvo.

temeljac-skocic-2010

Ašere je proučio Ahmed ef. Purković, a dovu Bekir ef. Šabić. Prve količine betona su ugrađene u temelje džamije uz učenje tekbira oko stotinu prisutnih vjernika. Muslimani Skočića nisu  krili  radost i sreću što su dočekali ovaj svečani trenutak.

temeljac-skocic-2010-1

Pomoć obnovi džamije se može uplatiti kod članova Građevinskog odbora u Skočiću, na blagajni Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, te na račun:

NLB Tuzlanska banka, filijala Sapna, broj: 1322900310531445, sa naznakom za džamiju u Skočiću.

 Za uplate iz inostranstva, to možete uraditi na slijedeći način:

Račun broj: 1322900310531445
Na ime: Medžlis Islamske zajednice Zvornik, kod NLB Tuzlanska banka, filijala Sapna, sa naznakom za džamiju u Skočiću.
BENEFICIARY: MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE ZVORNIK
ACC No. 4209879010005, NLB TUZLANSKA BANKA DD TUZLA, FILIJALA SAPNA
SWIFT CODE: TBTUBA 22 AG FRANKFURT DEUTSCHLAND BANK 

Priredio: Mustafa Muharemović