A+ A A-

Sarajevo: Međunarodna konferencija „Budućnost vjere u eri globalizacije"

FIN1Na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu 19. i 20. septembra održat će se međunarodna konferencija „Budućnost vjere u eri globalizacije". Organizatori ove konferencije su, pored Fakulteta islamskih nauka, još i asocijacija muslimanskih društvenih znanstvenika UK (AMSS UK), zatim Međunarodni institut za islamsku misao (IIIT) te Centar za napredne studije.

Svečano otvaranje konferencije će se održati u nedjelju, 19. septembra,  sa početkom u 09:30. Otvaranje će biti prevođeno na bosanski jezik a ostatak konferencije održat će se na engleskom jeziku.

U okviru ove konferencije bit će promovirana i dva djela autora Abdulhamida Ebu Sulejmana: „Kur`anska vizija", u prijevodu dr. Enesa Karića, i „Kriza islamske civilizacije", u prijevodu Ahmeda Halilovića.

Promocija ovih značajnih djela održat će se na Fakultetu islamskih nauka u subotu, 18. septembra, sa početkom u 19 sati, a izlagači će biti prof. dr. Fikret Karčić, prof. dr. Enes Karić te autor prof. dr. Abdulhamid Ebu Sulejman. Prevod tokom promocije na bosanski jezik je obezbijeđen.

Detaljnije informacije o učesnicima konferencije možete pogledati na linku ispod:

 - Međunarodna konferencija