A+ A A-

Bajramske aktivnosti zeničkog muftije

U četvrtak, 09. septembra 2010. godine, u Sultan Ahmedovoj - Čaršijskoj džamiji u Zenici, održana je Centralna svečanost na području Muftiluka zeničkog povodom Ramazanskog bajrama.

muft-zenicki-bajr-hutba-2010

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović klanjao je bajram-namaz i održao bajrmsku hutbu, a vazu-nasihat poslije sabah-namaza održali su imam Čaršijske džamije hfz. mr. Enes ef. Beganović i glavni imam MIZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica.

muft-zenicki-kompleks-sultan-ahmed-2010

Istog dana, u prostorijama novoizgrađenog Kompleksa Sultan-Ahmedove džamije u Zenici održan je bajramski prijem za donatore i zvanice iz vjerskog, kulturnog, privrednog, društvenog i političkog života. Bajramski prijem je bio prilika da se uputi poziv donatorima za pomoć u nastavku izgradnje Kompleksa (uplate se mogu izvršiti na račun broj 1340100000172877 kod IKB d.d. Zenica).

muft-zenicki-zepce-dan-sehida-2010

Centralna manifestacija obilježavanja Dana šehida na području Muftiluka zeničkog održana je u Žepču, gdje je upriličen susret muftije zeničkog mr. Ejub ef. Dautovića sa studentima čiji su očevi pali kao šehidi. Obraćajući se sinovima i kćerima naših šehida, muftija je, između ostaloga, rekao da je na nama obaveza da nikada ne zaboravimo naše šehide i njihov doprinos u odbrani BiH. Muftija zenički i predsjednik Medžlisa IZ Žepče gosp. Armin Beća studentima su uručili bajramske hedije.

muft-zenicki-djeca-sehida-2010

Nakon prijema za studente, muftija zenički održao je hutbu i klanjao džuma-namaz u Ferhat-pašinoj džamiji u Žepču, a nakon džuma-namaza upriličena je posjeta centralnom šehidskom mezarju kod Gornjomahalske džamije u Žepču, gdje je u prisustvu velikog broja vjernika proučen jasini-šerif i dova za šehide Žepča i Bosne i Hercegovine.