A+ A A-

Muftija zenički posjetio Trebinje

muftija-zenicki-trebinje-2010-1Delegacija Muftiluka zeničkog na čelu sa muftijom mr. Ejub ef. Dautovićem, u petak, 03. septembra 2010. godine, posjetila je Medžlis Islamske zajednice Trebinje. Pored muftije zeničkog, delegaciju su činili: mr. Jakub ef. Salkica, glavni imam Medžlisa IZ Zenica, Kasim Spahić, direktor preduzeća ''Irtihal'' d.o.o. Zenica - MIZ Zenica i Faruk ef. Karalić. 

U okviru posjete Medžlisu IZ Trebinje, muftija zenički je održao hutbu u centralnoj gradskoj Osman-pašinoj džamiji u Trebinju, a poslije džuma-namaza delegacija se sastala sa glavnim imamom Husein ef. Hodžićem i članovima IO Medžlisa. 

Husein ef. je delegaciju upoznao sa aktivnostima Medžlisa IZ Trebinje, posebno u segmentu rekonstrukcije porušenih objekata Islamske zajednice. Husein ef. je naglasio da su sve rekonstruisane džamije u Trebinju podigli trebinjci, koji se nalaze širom svijeta, te da je ostala još jedna džamija u gradu koja čeka na rekonstrukciju. 

Posjeta delegacije Muftiluka zeničkog Medžlisu Islamske zajednice Trebinje realizirana je u okviru ramazanskih aktivnosti, a u cilju podrške u radu povratničkih medžlisa.

muftija-zenicki-trebinje-2010